mindfulness groepstrainingen

Wij geven de 8-weekse mindfulness training op meerdere avonden in de week en op diverse locaties, zodat er altijd wel een geschikt moment voor u bij zit.

 

Tijdens de bijeenkomsten doet u oefeningen waardoor u inzicht krijgt in de manier waarop u met uzelf omgaat. Door de heldere opbouw van de aandachttraining leert u de theorie en praktische kanten van mindfulness als vanzelf toe te passen in uw leven. U krijgt een werkboek en digitale bestanden mee naar huis, zodat u thuis kunt oefenen.

 

Wilt u meer weten over data en locaties?

Herkennen van automatische reacties

 

Onderzoeken van obstakels

 

Bewust worden en respecteren van grenzen

 

Stress leren herkennen

 

De juiste keuzes leren maken

 

Gedachten doorzien

 

Mindfulness in je dagelijks leven integreren

 

Succesvol toepassen van wat je hebt geleerd

 

 

Tevens voegen wij elementen van empatisch luisteren en vormen van compassie als vanzelfsprekend toe aan het programma.

De mindfulness trainingen kunnen wij ook 1-op-1 aanbieden of u kunt zich aanmelden als groep van 2 of bijvoorbeeld 4 personen als u liever niet aan een grotere groepstraining mee wilt doen.

 

Dat kan onder andere zijn om privacy redenen. Dat kan op een door u gewenste locatie en anders bieden wij u een locatie aan.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van individuele Mindfulness trainingen? Neem contact met ons op en we vertellen uw graag alle details en verzorgen graag een offerte op maat naar uw wensen.

Elk cursusonderdeel bestaat uit een stukje theorie, over de gedachtegang achter de oefeningen. En daarna volgen de oefeningen. Het is de bedoeling dat u één cursusonderdeel per week doet en de oefeningen van dat onderdeel gedurende de week daarop dagelijks toepast.

 

U krijgt daarvoor de beschikking over digitale bestanden. Mindfulness werkt alleen als men oefent, oefent en nog eens oefent. En je hoeft het niet leuk of prettig te vinden, als je het maar doet!

 

Aandacht

In de eerste 4 cursusonderdelen leert u vooral de kunst van de aandacht ‘richten’: de aandacht op 1 punt vestigen en daar houden of telkens opnieuw ernaar terugbrengen. In de 4 cursusonderdelen daarop leert u juist, hoe u de aandacht op telkens nieuwe dingen kunt vestigen. Ook leert u hoe u mindful kunt handelen en besteden we aandacht aan mindfulness in het dagelijkse leven.

 

Mindful

Het doel is niet alleen mindful te zijn op het meditatiekussen; het is de bedoeling dat men steeds meer mindful kunt zijn middenin het leven. Dat meditatiekussen is echter wel onontbeerlijk: je moet je af en toe terugtrekken, om scherp te blijven en te worden. Het is niet anders dan met sport: ook profvoetballers moeten blijven trainen om scherp te blijven.

 

Wilt u meer weten over data en locaties?

Bekijk ook ons andere aanbod

Geheel naar uw wensen

Wij begeleiden u een-op-een met vragen die betrekking hebben op uw persoonlijke ontwikkeling. En tevens kunt u individueel of in een kleine(re) groep een mindfulness training volgen.

Op maat geschreven trainingen

MindfulNU is tevens gespecialiseerd in mindfulness voor bedrijven en scholen.

 

Wij kunnen u en uw medewerkers in groepen trainen of privétrainingen verzorgen. Trainingen die down to earth zijn en volledig onderbouwd.

Mindful meditatie

Op een toegankelijke wijze kunt u komen kennismaken met de vele vormen van mediteren. Gelardeerd met muziek, teksten en thematische boodschappen zijn de bijeenkomsten telkens weer verrassend, origineel en leerzaam.