over ons en ons beeldmerk

De huidige trainingen, coaching en begeleidingen worden gegeven door Mark Houtveen.

 

Ik ben een bevlogen creator met een brede interesse en een gezonde wereldse en ook spirituele blik. Gericht op een natuurlijk ontstaan van creativiteit met een vernieuwend karakter.

 

Aandachtig en inspirerend als begeleider, als mens. Gevormd door het leven te leven in z’n natuurlijke staat. U krijgt van mij alle voor u benodigde informatie en begeleiding om in volle bewustzijn en aandacht het leven te leven.

 

Ik ontmoet u graag.

Een jarenlange interesse en opgedane kennis en kunde is de basis voor een diepgaande begeleiding van u als mens. Echter vooral blijvend leren, oefenen, lezen, ontwikkelen en bovenal elke dag het leven leven en het leven achter het denken en de woorden te beleven.

 

Voelen, beleven en ‘zien achter de ogen’.

 

Meditatievormen, Stilteretraites, Chi Neng Chi Gong, Tai Chi, Mindfulnesstrainingen.

 

Ervaring in het lesgeven in Chi Neng Chi Gong en co-host bij Innerlijke reizen.

 

Createur en begeleider bij door MindfulNU georganiseerde meditatiebijeenkomsten.

 

Gecertificeerd trainer Mindfulness MBCT/MBSR.

 

U bent welkom. Dank voor uw aandacht, Mark Houtveen

Ons beeldmerk is heel organisch geboren in een samenspel tussen twee mensen die elkaar ook op ander niveau dan het tastbare kunnen bereiken.

 

Lees en voel mee waar de kolibrie symbolisch voor staat en leef het leven in volle aandacht zoals dit wonderlijke wezen haar leven dagelijks van moment tot moment beleeft.

 

Kijken we verder dan de kolibrie dan nodigen we u uit zelf te beleven wat er te beleven en ervaren valt als u in ons beeldmerk de ronde vormen aanschouwt, als u de oranje-rode (niet vooraf bepaalt door de symboliek van de kolibrie …) leefwereld beziet waarin de kolibrie is afgebeeld. Én als u het geheel omarmt en in uw hart ontvangt.

 

Zie hiervoor onze thuispagina.

 

MINDFULNU-logo-3

Brazilianen noemen hem beija-flor, de vogel die bloemen kust.

 

De kolibrie moedigt je aan om de schoonheid van het leven te zien, precies zoals het is. Omarm het leven en het zal jou omarmen. Vier het leven en elke ervaring zal groei met zich meebrengen.

 

Vertrouw het leven en je zult de magie ervan leren kennen. Het komt niet goed, het is al goed zoals het is. U mag zelf voelen wat de metaforen zijn door onderstaande tekst door te nemen. Hoe de kolibrie zich verhoudt met het leven, met mindful zijn. Met in het nu zijn.

 

De kolibrie is het krachtdier van het Noorden. De plaats van onze voorouders, oude herinneringen en oude wijsheid. De kolibrie leert ons drinken van de oude heilige wijsheid. De kolibrie leert ons de schoonheid in alles en iedereen te proeven, vrede in jezelf en om je heen. De kolibrie is ook stilte, rust in beweging. We nemen de onzichtbare wereld waar. Achter het denken. We betreden de oneindigheid en je opent je voor je bestemming. We zorgen en hoeden de aarde en natuur.

 

Ze kunnen manoeuvreren als een helikopter. Niet alleen recht omhoog, maar ook naar achteren. Hun vleugelslag is niet te volgen, zo snel. Deze vliegtechniek vraagt zoveel energie. Toch krijgt de kleine vogel uit Zuid-Amerika het voor elkaar om elk jaar van Brazilië naar Canada te vliegen en terug. En dat zonder te eten. Vol moed en zelfvertrouwen.

 

Ze kunnen zo snel bewegen, dat ze per seconde 385 keer hun eigen lichaamslengte afleggen. Bij het afremmen, dat met het spreiden van de vleugels gebeurt, ontstaat er een druk van negen keer de zwaartekracht. Een mens zou bij deze druk het bewustzijn verliezen. Niemand snapt hoe het kleine dier dit alles voor elkaar krijgt. En toch doet ze het. Daarom staat de kolibrie symbool voor het onmogelijke. Ze is boodschapper, brenger van berichten. Brengt verleden en toekomst bij elkaar in wijsheid. Want er is enkel het nu.

 

Vele inheemse volkeren zien de kolibrie als een symbool om snel tot de kern van een zaak te kunnen komen. De nectar van de bloemen is diep verborgen in het hart van de bloem. De kolibrie weet erbij te komen, in een mum van tijd. De bloemen zijn helderrood en oranje, om de kolibrie te lokken. Diep in de bloemkelk is veel nectar te vinden, als beloning.

 

De omhoogvliegende vogel en haar voorkeur voor heldere warme kleuren, symboliseert optimisme, vreugdevol leven en transformatie. Ze vliegt vanuit de diepte omhoog, het licht tegemoet en leven, waarin ze zich kan voeden met een overvloed aan zoete nectar. De extreme uitdagingen die ze weet te volbrengen, maakt dat ze nog dieper in de kelken kan komen. De verscheidenheid aan bloemen is groot, er is alle keus. Behalve als het langdurig regent en bloemkelken zich sluiten. Dan is het even afzien voor Kolibrie.

 

Een juffrouw kolibrie zorgt dat ze licht is. Aan spullen bewaart ze alleen het nodige, dan is er rust en toch beweeglijkheid. Ze is waakzaam en reageert onmiddellijk als ze iets ziet wat haar nodig heeft. Rode, oranje bloemen.

 

De bloemen hebben de kolibrie nodig, en de kolibrie de bloemen. Om te leven en te laten leven. Leven in het nu, in volle bewustzijn, zonder oordeel, met mildheid en vriendelijkheid. Liefdevolle aandacht. Voor jezelf, voor de ander, voor het leven om je heen.