scholen

Mindfulness is leven in aandacht, vriendelijk, in het moment zelf en niet oordelend. Het gaat over het toestaan van alles wat er is en een wakkere en vooral ook waardige en respectvolle houding aannemen in het hier en nu.

 

Op scholen ervaren de leraren en leerlingen steeds meer stress en ongemak. Onder andere door de vele veranderingen die in het onderwijs jaarlijks worden toegepast is een groot aantal leerkrachten niet in staat om hun werk nog op een vloeiende wijze uit te voeren. Veel van hen en ook de leerlingen ervaren stress door de werkdruk, de inhoud van de functie, het pesten, gevoelens van afzondering, onzekerheid over de toekomst, angsten en angst om het niet goed te doen.

 

Mindfulness kan helpen om gemakkelijker in het moment te komen en zijn en op een andere wijze om te gaan met onze gedachten en gevoelens.

 

Voor alle lagen van uw school is bewustwording een manier om meer ruimte aan het individu te geven en tegelijkertijd de school zelf steeds interessanter, opener en effectiever te laten zijn.

Binnen scholen geven we mindfulnesstrainingen voor leerkrachten. Deze trainingen zijn gebaseerd op het officiële MBCT – MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) programma, gelardeerd met zeer praktische oefeningen voor tijdens het werk en in de klas.

 

En daarna bent u in staat om met eenvoudige aanwijzingen
en (vooral korte) meditatievormen en oefeningen het leven te omarmen en het werk als vloeiender te gaan ervaren. En tevens de kinderen, de leerlingen, de deelnemers aan opleidingen gedurende de training/opleiding/cursus met aandacht en concentratie de lessen te laten volgen.

 

Tevens voegen wij elementen van empatisch luisteren en vormen van compassie als vanzelfsprekend toe aan het programma.

 

Een Mindfulness training wordt door scholen vaak breed aangeboden aan de medewerkers/leerkrachten, aan een team of aan een specifieke selectie van mensen binnen de organisatie.

 

De trainingen of coaching kunnen plaatsvinden op een locatie in het land, op uw school of op een andere locatie naar uw en/of onze keuze.

Wellicht bestaat de behoefte sommige medewerkers van de school persoonlijk te trainen. In sommige gevallen kan de positie van de persoon binnen de organisatie de reden zijn voor een individuele training, in andere gevallen is er een specifiek vraagstuk waar de training op wordt toegespitst.

 

De trainingen of coaching kunnen plaatsvinden op een locatie in het land, op uw/het bedrijf, de school of op een andere locatie naar uw en/of onze keuze.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zakelijke Mindfulness trainingen? Neem contact met ons op en we vertellen u graag alle details en verzorgen graag een offerte op maat naar uw wensen.

Lager ziekteverzuim

 

Besparingen verzuimkosten

 

Verhoging continuïteit en effectiviteit

 

Gezondere organisatie

 

Hogere gedrevenheid van alle medewerkers

 

Verbeterde concentratie medewerkers

 

Meer compassie voor elkaar en het bedrijf/instelling/school

Stress neemt af en men kan beter omgaan met stresserende gebeurtenissen;

 

De concentratie en het prestatievermogen verbeteren;

 

Verhoging van persoonlijke effectiviteit en versterken van persoonlijke veerkracht (ook in de rol van medewerker, leerkracht);

 

Leren vanuit aandacht te luisteren naar de partner, vrienden, familie, collega’s, leerlingen in plaats vanuit gewoontepatronen;

 

Men kan zich beter ontspannen;

 

Er ontstaat een helder beeld van zichzelf en de omgeving; De communicatie is effectiever en de relationele omgang verbeterd;

 

Er vindt een verschuiving in de hersenactiviteit plaats naar de linker frontale cortex (goed voor een heldere en montere gemoedstoestand en minder angst;

 

Klachten als slapeloosheid, angst en depressieve gevoelens nemen af;

 

Mensen die vaker dan 3 x een depressie hebben gehad, hebben na een mindfulnesstraining 50% minder kans op terugval in een depressie.

Bekijk ook ons andere aanbod

8-weekse MBCT/MBSR training

Wij geven de 8-weekse mindfulness training op meerdere avonden in de week en op diverse locaties, zodat er altijd wel een geschikt moment voor u bij zit.

Geheel naar uw wensen

Wij begeleiden u een-op-een met vragen die betrekking hebben op uw persoonlijke ontwikkeling. En tevens kunt u individueel of in een kleine(re) groep een mindfulness training volgen.

Op maat geschreven trainingen

Binnen bedrijven geven we mindfulnesstrainingen. Deze trainingen zijn gebaseerd op het officiële MBCT – MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) programma, gelardeerd met praktische oefeningen voor tijdens het werk en in de besprekingen.

Mindful meditatie

Op een toegankelijke wijze kunt u komen kennismaken met de vele vormen van mediteren. Gelardeerd met muziek, teksten en thematische boodschappen zijn de bijeenkomsten telkens weer verrassend, origineel en leerzaam.